+31 85 018 8724 Info@metrix-bouw.nl

Staalframebouw

Revolutionaire bouwmethode

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode waarbij gebouwen worden gemaakt met behulp van stalen constructies. Dit is een raamwerk van slanke, stalen profielen die samen de basis vormen voor de muren, vloeren en ramen in een gebouw. Hierdoor ontstaat er een stalen skelet, waarna het gebouw simpel en snel afgewerkt kan worden.

Kortere bouwtijd

De specifieke afmetingen zijn gemakkelijk aan te passen, waardoor vrijwel ieder bouwproject gerealiseerd kan worden met behulp van staalframebouw. Alle profielen worden vooraf gefabriceerd en zijn dankzij hun lichte gewicht eenvoudig te transporteren en te monteren. Dit resulteert in een aanzienlijke kortere bouwtijd op de bouwplaats.

Eigentijdse variant

Staalframebouw is een eigentijdse variant op houtskeletbouw (afgekort HSB) en prefab beton. In landen als Engeland en de Scandinavische landen is staalframebouw een bekende bouwmethode. Ook in Nederland wint staalframebouw inmiddels al snel in populariteit bij opdrachtgevers, architecten en uitvoerende partijen.

Vele pluspunten

Steeds vaker wordt staalframebouw gezien als een beter alternatief voor houtskeletbouw. Het combineert namelijk de pluspunten van HSB met de pluspunten van staal: lichter van gewicht, maatvaster dankzij krimpvrije materialen, minder gevoelig voor klimaatinvloeden én bestand tegen ongedierte en schimmels. Ook zijn grotere overspanningen en uitkragingen haalbaar.

Een extra onderscheid met prefab beton is het gewicht én de kortere levertijd, omdat er niet met mallen wordt gewerkt. Het bijkomend voordeel daarvan is een ruimere ontwerpvrijheid.

Bekijk hier de MetriX Bouw B.V. architectuur toelichting.

Vraag vrijblijvend meer informatie of een prijs aan voor het bouwen in staalframebouw door MetriX Bouw B.V.